Direktlänk till inlägg 9 november 2014
Hello alla novemberutmanare!
Jag bjöd hem ÖPs halloweencostumewinner dagen efter på lite vegetarisk mat.
Jag gjorde något så enkelt som att köra morötter, potatis, oliver, gullök och rödlök i ugn på typ 225 grader tills de såg grillade och med lagom tuggmotstånd. Innan jag körde allt upphackat in i ugnen ringlade jag över olivolja och kryddade med salt, peppar, oregano, timjan, chiliflakes, smoked pepper och säkert något mer.
Till detta gjorde jag falafel som kanske behöver lite mer beskrivning av innehåll:
1 burk (400g) blandade bönor
1 burk (400g) kikärtor
1 citron
1 msk harissa (kryddblandning)
1 rågad tsk kryddpeppar
1 rågad msk vetemjöl
1 knippa färsk koriander
olivolja
Instruktion:
Häll av spadet från kikärter och bönor och lägg den i matberedaren. Finriv citronskalet, tillsätt sedan en nypa salt och peppar, harissa, kryddpeppar, mjöl, korianderstjälkar (spara bladen). Kör tills det är slätt, skrapa ner från sidorna om det behövs. Skrapa ut blandningen på en ren arbetsyta och forma med rena blöta händer 8 biffar, ca 1 1/2 cm tjocka. Stek biffarna i olja tills de har fått fin färg.
Till grönsakerna och biffarna hade vi crème fraîche och strödde över lite rostade solrosfrön.
Smaklig måltid!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|